Slutbesiktning, varför ska man göra det?

Vid en slutbesiktning så innefattar det att en oberoende besiktningsman från ett SBR certifierat besiktningsföretag går igenom det enligt avtal utförda arbetet i din fastighet. Besiktningsmannen kommer att göra slutbesiktningen som en såkallad okulär besiktning där allt nogrant dokumenteras. Den certifierade besiktningsmannen på plats kommer att ge sitt utlåtande och antingen godkänna eller underkänna det utförda arbetet. Vid ett eventuellt underkänt utlåtande så betyder det oftast att en eller ett par större fel har upptäckts.

En slutbesiktning ska göras efter att de kontrakterade entreprenörerna är färdiga med sitt arbete i din fastighet. Först då kan en besiktningsman gå igenom det utförda arbetet på plats. Det är för din säkerhet så att du ska vara säker på att du har fått det som är beställt och att den anlitade entreprenören utfört ett fackmannamässigt arbete.

Om du har läst så här långt så kanske du undrar hur mycket en slutbesiktning kostar?
Det är generellt ganska svårt att säga ett exakt pris då det ofta varierar beroende på vilket län som tjänsten är utför på samt hur stort arbete som är utfört. Vi rekommenderar därför att du använder en jämförelsetjänst för att få reda på exakt pris för din slutbesiktning.

När du har fått dina offerter och valt ett certifierat besiktningsföretag så är det dags att förbereda dig inför slutbesiktningen. Vi rekommenderar att du samlar och skriver upp alla frågeställningar som kan tänka sig att dyka upp. Det blir oftast som så att man blir lite glömsk och missar att ställa viktiga frågor när besiktningsmannen väl är på plats, därför är det bra att ha dessa i skrift. Ett annat tips är att följa med under besiktningen och ställ många frågor. Plocka även fram alla underlag som du har tillsammans med den anlitade entreprenören för det utförda arbetet.

 

____

Behöver ert företag hjälp med att ranka högre organiskt på Google? Läs mer om SEO (sökmotoroptimering) här

You may also like