Som ni vet finns det många olika typer av trämöbler. Det kan vara svårt att veta hur man bäst sköter och underhåller sina trämöbler. I den här artikeln ger vi tre tips på hur du bäst sköter dina trämöbler – och håller dem snygga länge!

Hitta rätt plats

Det första tipset är att se till att dina trämöbler alltid placeras på rätt plats. Gärna någonstans med gott om ventilation och undvik att ställa bordet i direkt solljus. Trä är ett levande material som ger efter för värmen i huset. Och ljuset från solen i sig kan torka träet extra och bleka det.

Rengöring

När det kommer till städning är det viktigt att veta vilket material din möbel är gjord av. Och utifrån detta kan du välja den bästa metoden att rengöra med. Om du är osäker är det bäst att använda en fuktig trasa och ett milt rengöringsmedel. Undvik helst starka kemikalier, eftersom de kan skada träet med tiden.

Sköt om dina trämöbler med en bra olja

Slutligen är det viktigt att vårda sina trämöbler med en bra olja. Det kan vara linolja, teakolja eller tvålolja. Medan den förra skyddar träet mot fukt och dammpartiklar, ger den senare ett elegant, glansigt utseende. Var noga med att använda små mängder på de olika delarna av möblerna – det hjälper dem att stanna kvar i många år framöver!

Till sist

Genom att följa dessa steg kan du vara säker på att dina trämöbler förblir vackra i flera år. Var uppmärksam och försiktig med dina trämöbler. Om du inte har några trämöbler i ditt hem kan du titta mer på https://plank-bord.se/ där du kan hitta trämöbler allt från matbord, matbordsstolar, byråer, skåp, soffbord och mycket mer. Du kan själv delta i designen i förhållande till storlek och träslag. Det är dock viktigt att du köper en bra olja till dina möbler, som du även kan köpa i webshopen.

You may also like