Effektiv materialhantering utomhus kräver robust och pålitlig utrustning.

 

Transportband

Transportband för jord och grus är en viktig del av många industriella och byggrelaterade verksamheter. Dessa band är designade för att vara robusta, hållbara och lämpliga för användning utomhus, där korrosion och slitage kan vara ett stort problem. Transportbanden är galvaniserade för att ge extra skydd mot korrosion. Den galvaniserade ytan förhindrar rost och skador från väder och vind, vilket förlänger livslängden på transportbanden och säkerställer pålitlig prestanda under lång tid. En av de framstående egenskaperna hos dessa transportband är deras robusta konstruktion och användarvänliga design. Alla längder är utrustade med rullar på undersidan av gummimattan, vilket ger en smidig drift med låg friktion. Detta innebär att bandet löper jämnt och effektivt, vilket minskar risken för slitage på materialet och säkerställer längre livslängd på bandet. Med denna design är transportbanden perfekt lämpade för att hantera tunga material som grus, sten, jord, flis, kompost och spannmål.

 

Koppla ihop

En annan praktisk funktion är möjligheten att koppla ihop transportbanden. På standardbanden finns uttag som gör att du enkelt kan ansluta flera band för att skapa en längre transportkedja. Detta är särskilt användbart på större arbetsplatser där material behöver flyttas över längre sträckor. För att göra detta krävs en anslutningskabel, som köps separat, men ger möjlighet till start och stopp på hela serien av band från en enda kontrollpunkt. Driftspänningen är 220 volt, vilket är standard i många miljöer, och säkerställer att banden kan användas med vanlig strömkälla.

Transportbanden finns i fyra olika längder: 2,0 meter, 3,0 meter, 4,5 meter och 6,0 meter. En ytterligare fördel är att banden är stapelbara, vilket sparar utrymme vid transport och förvaring. Trummotorn som driver bandet är placerad i bandets högkant, vilket ger en stabil och kraftfull drift. Bandhastigheten är fast och ej variabel, vilket bidrar till en enkel och pålitlig funktion.

Här får du galvaniserade transportband för jord och grus en pålitlig och hållbar lösning för utomhusbruk. Med sin robusta konstruktion, stapelbara design och enkel anslutning i serie, är de idealiska för byggarbetsplatser, jordbruksanläggningar och andra industrier där material behöver transporteras effektivt.

You may also like