Varför fungerar infraröda bastufilt?

 

Huvudsyftet med en bastu är att främja svettning, och filtarna är inget undantag. Detta beror på att svett är kroppens naturliga metod för avgiftning, och förutom din lever är din hud ett av dina bästa verktyg för att göra detta. Det har sagts att fjärrinfraröd kan framkalla 7 gånger mer svett än en vanlig våt/torr bastu.

 

Kontrollerad, tidsinställd värme från dessa filtar kommer att få kroppen att svettas och frigöra gifter. Att spola ut dessa toxiner sker genom lymfdränage och har en kraftfull effekt på immunförsvaret, vilket i slutändan orsakar en boost i ämnesomsättningen. Denna ökning av ämnesomsättningen är det som orsakar långvarig viktminskning och är en annan bra anledning att använda dessa filtar.

 

Inte bara har dessa filtar, tillsammans med infraröd, betydande fördelar för den fysiska kroppen, utan de har också bevisade fördelar för mental hälsa. Detta beror på att fjärrinfrarött har setts aktivera det parasympatiska nervsystemet (PSNS) och när det aktiveras tvingar det din kropp att gå in i “reparations- och läkningsläge”. Detta lugnar kroppen och gör motsatsen till det sympatiska nervsystemet (SNS), som är ansvarigt för dina “fight or flight”-reaktioner.

 

Tyvärr gör det moderna livets natur att våra kroppar stimulerar SNS, och att motverka detta med infraröd är ett kostnadseffektivt och användbart sätt att ge ditt liv en känsla av lugn.

 

Prova en infraröd bastumatta i ditt hem

Oavsett om du bestämmer dig för att köpa en infraröd bastufilt eller om du börjar slå i badtunnan kan vi garantera att du kommer att börja känna fördelarna med infraröd så fort du börjar din resa. Alternativt kan du välja våra infraröda värmepaneler som är ett fantastiskt effektivt värmesystem för ditt hem. Dessa paneler används ofta i hem, kontor och naturligtvis hotyogastudior och erbjuder en effektiv uppvärmningslösning som återställer integriteten i ditt hem. Vill du ha effekterna kan du överväga en infraröd bastumatta från NordicHigh, där det ges 30 dagars nöjdhetsgaranti på infrarödsäkra mattor som de enda i Danmark.

Naturligtvis kommer de inte att vara lika kraftfulla som filtarna, helt enkelt för att de är utformade för att jämnt värma ett rum snarare än en enda person i ett trångt utrymme. Men du kommer fortfarande att dra nytta av dessa mattor och mer!

 

Våra paneler har kraften att hjälpa din hälsa och din kropp, samtidigt som de minskar dina energikostnader och eliminerar eventuella fukt- eller mögelproblem som du kan uppleva. Tillgängliga för alla rum, vi har alternativ för alla inklusive: vita IR-paneler, bildpaneler, anpassade bilder, spegelpaneler och även glaspaneler.

You may also like